Squashkage med ostecreme | Til dig og dine squash buddies!

Skal ungerne have kage med i skole? Marie Hertz bager en (lidt) sund og lækker squashkage i en fart


Antal personer: 6

Tilberedningstid: 1 t 45 min


Ingredienser

    • 100 g squash
    • 200 g gulerødder
    • 3 æg
    • 200 g hvedemel
    • 400 g brun farin
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 tsk kanel
    • 1/2 tsk ingefær
    • 1/2 tsk kardemomme
    • 1,5 dl neutral olie
    • lidt salt
    • skal fra 1 citron
    • 1 stang vanilje
    • 3 store tsk flormelis
    • 2 pk flødeost

Fremgangsmåde

    • Vask og riv gulerødder og squashen på den grove del af rivejernet.
    • Slå tre æg ud i en skål. Tilsæt olie, revne grøntsager, brun farin, hvedemel, salt, bagepulver og krydderier. Rør det hele godt sammen.
    • Krøl bagepapir sammen, gør det vådt og læg det i en springform (eller hvad du har).
    • Hæld kagedejen i springformen. Sæt den i en kold ovn og tænd på 170 grader. Bag i ca. 90 minutter.
    • Topping:
    • Hæld flødeosten i en skål. Tilsæt kornene fra en stang vanilje samt 3 tsk store flormelis. Smag evt. til med mere flormelis.
    • Rør cremen sammen og hæld den ud på kagen. Anret med citronskal ovenpå.