Hvis menuen står på flæskesteg, kylling eller måske hotdogs, er der intet der slår en hjemmelavet agurkesalat. Her lærer du hvordan du laver en ægte dansk klassiker
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 15 min
Ingredienser
2 agurker
4 dl god eddike (fx æbleeddike eller lagereddike)
4 dl vand
4 dl sukker
1 lille håndfuld sorte peberkorn
3-4 laurbærblade
Lidt salt
Fremgangsmåde
Agurkerne skæres i skiver og lægges i et dørslag, drys agurkerne med masser af salt og lad dem stå og smide væsken i 30 min.
Kog eddike, sukker og vand op med peberkorn og laurbærblade.
Når lagen koger køles den af til stuetemperatur.
Skyl agurkerne i rigeligt vand indtil du har skyllet alt saltet af.
Læg agurkeskiverne i et patentglas og hæld eddikelagen over. Agurkerne holder sig på køl i ugevis.