Grillet ørred | Hel grillet fisk med krydderurter og citron
Der er intet som en sommeraften med frisk fisk på grillen. Kokken Henrik Jyrk fra Restaurant Kul giver dig tips og tricks til hvordan du griller en lækker ørred helt perfekt
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 5 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 1 hel ørred
- 3 citroner
- 1 bdt timian
- Lidt røgflis
Fremgangsmåde
- Varm grillen op så den har indirekte varmen (kullene ligger i siden).
- Start med at lægge to citroner direkte i kullene til de er helt mørke.
- Skær en citron i tykke skiver og læg ind i fisken sammen med timianen.
- Krydr fisken inden i med salt.
- Pak fisken ind i sølvpapir men lad der være en åbning så røgsmagen kan komme ind.
- Udblød røgflisen i lidt koldt vand og læg det direkte på kullene.
- Læg fisken i midten af grillen og læg låget på grillen.
- Grill fisken i ca. 10 min. og tag den af.
- Fjern skindet med en pincet og løft kødet af med en ske.
- Anret med de karamelliserede citroner.