Nem grundopskrift på pizzadej | Hjemmelavet pizza med tipo 00
Lav din egen pizzadej. Trin for trin guider Nicolai Tram dig igennem fundamentet for den italienske klassiker
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 120 min.
Forberedelsestid: -
Ingredienser
- 400-450 g italiensk hvedemel tipo 00
- 2 spsk olivenolie
- 2,5 dl vand
- 25 g gær
- 10 g salt
Fremgangsmåde
- Hæld vand i en skål og tilsæt gæret og salt.
- Rør gæret ud i vandet indtil det er helt opløst.
- Under omrøring tilsæt halvdelen af melet og ælt det sammen.
- Tilsæt olien og resten af melet.
- Lad dejen ælte i ca. 10 min. indtil den er glat og smidig.
- Læg dejen i en skål og drys den med lidt mel, læg husholdningsfilm over, sæt dejen på køl natten over, eller ved stuetemperatur i ca. 2 timer.
- Tag dejen ud af skålen og del den i fire lige store stykker.
- Lav pizza af dejen med det samme, eller frys den til senere brug.