Pizza margherita | Klassisk italiensk pizza med mozzarella og tomat
Drop nummer 8 nede fra dit lokale pizzaria. Det er så nemt, at blive din helt egen Pizza Margherita-mester
Antal personer:
4
Tilberedningstid:
120 min
Forberedelsestid:
-
Ingredienser
400-450 g
italiensk hvedemel tipo 00
2 spsk
olivenolie
2,5 dl
vand
25 g
gær
10 g
salt
1 dåse flåede tomater
4 hele
mozzerellaost
Fremgangsmåde
Hæld vand i en skål og tilsæt gæret og salt.
Rør gæret ud i vandet indtil det er helt opløst.
Under omrøring tilsæt halvdelen af melet og ælt det sammen.
Tilsæt olien og resten af melet.
Lad dejen ælte i ca. 10 min. indtil den er glat og smidig.
Læg dejen i en skål og drys den med lidt mel, læg husholdningsfilm over, sæt dejen på køl natten over, eller ved stuetemperatur i ca. 2 timer.
Tag dejen ud af skålen og del den i fire lige store stykker.
Varm din ovn op til 250 grader.
Rul dejen ud til en pizza.
Blend de flåede tomater til tomatsauce og læg på pizzabunden.
Riv mozzerallaosten ud over.
Bag pizzaen i ca. 10 min.