Dampede muslinger | Skøn basisopskrift med hvidvin og persille
Dampede muslinger er let, sund og billig luksus, som vi bør spise meget mere af. Her får du en skøn basisopskift på den ædle spise
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 10 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 1 kg blåmuslinger
- 1 dl hvidvin
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 bdt persille
- 1 citron
- 1 stor klat smør
Fremgangsmåde
- Rens muslingerne i vand og kassér åbne eller knækkede muslinger.
- Knus hvidløg og hak løg samt persille.
- Varm en gryde godt op tilsæt lidt oliven olie og hæld, løg, hvidløg, persille og muslinger i – tilsæt omgående hvidvin og læg låg på.
- Sigt lagen over i en gryde og kog den op.
- Pisk smørret i og smag til med citronsaft.
- Anret muslingerne i en skål og hæld lagen ud over. Servér med brød og en flækket citron.