Ovnstegt kylling | Saftig og mør helstegt kylling
Lær at tilberede en saftig og lækker helstegt kylling – og husk at få hjemmelavet agurkesalat til
Antal personer:
4
Ingredienser
1
hel kylling
1
citron
1
løg
1
hvidløg
1
kvist timian
Olivenolie
Salt og peber efter ønske
Fremgangsmåde
Se kyllingen efter inden i og fjern eventuelt løstsiddende fedt.
Skær grøntsager og citron i grove stykker. Læg i en skål og tilsæt lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.
Fyld kyllingen. Afslutningsvis lukkes fyldet inde med en halveret citron.
Hæld lidt olivenolie ud over kyllingen og drys med salt. Massér kylling med olivenolien og saltet indtil det er fordelt jævnt over det hele.
Læg kyllingen i et ildfast fad og bag kyllingen i en forvamet ovn 200 grader i 45 min.
Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 15 min. før den parteres.