Grillede kyllinger | Med sprødt og smagfuldt skind
Henrik Jyrk griller lækre kyllinger på spyd, der er perfekte til at brødføde det store selskab på terrassen
Antal personer:
8
Tilberedningstid:
45 min.
Forberedelsestid:
-
Ingredienser
2
hele kyllinger
1
finthakket forårsløg
½ fed
grofthakket hvidløg
1 spsk
oliven olie
Salt og peber
efter behag
Forskellige krydderurter (frit valg)
saft fra en citron
Fremgangsmåde
Start med at forberede grillen. Kyllingerne skal have indirekte varme, så placér kullene i siden.
Læg et stykke træ oven på kullene så det begynder at ryge.
Læg en alubakke i midten af grillen med lidt vand citroner i skiver og krydderurter.
Vend krydderurter, forårsløg, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen.
Løsen skindet på kyllingerne og hæld marinaden ind under skindet.
Sæt kyllingerne på et rotisserie spyd.
Grill dem i ca. 45 min.
Tag kyllingerne af spydet og server med grillede grøntsager.