Grillede kyllinger | Med sprødt og smagfuldt skind

Henrik Jyrk griller lækre kyllinger på spyd, der er perfekte til at brødføde det store selskab på terrassen


Antal personer: 8

Tilberedningstid: 45 min.

Forberedelsestid: -


Ingredienser

    • 2 hele kyllinger
    • 1 finthakket forårsløg
    • ½ fed grofthakket hvidløg
    • 1 spsk oliven olie
    • Salt og peber efter behag
    • Forskellige krydderurter (frit valg)
    • saft fra en citron

Fremgangsmåde

    • Start med at forberede grillen. Kyllingerne skal have indirekte varme, så placér kullene i siden.
    • Læg et stykke træ oven på kullene så det begynder at ryge.
    • Læg en alubakke i midten af grillen med lidt vand citroner i skiver og krydderurter.
    • Vend krydderurter, forårsløg, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen.
    • Løsen skindet på kyllingerne og hæld marinaden ind under skindet.
    • Sæt kyllingerne på et rotisserie spyd.
    • Grill dem i ca. 45 min.
    • Tag kyllingerne af spydet og server med grillede grøntsager.