Fars Køkkenskole i Viborg | Italienske kødboller med kærlighedssauce
På Fars Køkkenskole lærer både store og små nye tips og tricks, der gør madlavningen sjovere. Her får du opskriften på lækre italienske kødboller med kærlighedssauce.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 45 min.
Ingredienser
Kærlighedssauce:
1 fed hvidløg
1 gulerod
1 stængel bladselleri
1/2 løg
2 spsk balsamicoeddike
1 dåse hakkede tomater
1/2 grøntsagsbouillonterning
1 - 1 1/2 dåse vand (fyld dåsen fra de hakkede tomater)
2 tsk honning
2 tsk olie
1 tsk salt
Grov pasta:
300 g grov pasta
3-4 l vand
1 tsk salt
1 tsk olie
Italienske kødboller:
500 g svine- og kalvekød (max 10% fedt)
1/2 hakket løg
1 æg
1 spsk revet citronskal
1 håndfuld basilikumblade
3 spsk rasp eller havregryn
3 spsk revet parmesanost (kan undlades)
1 tsk salt
Fremgangsmåde
Klargør grøntsagerne: Vask bladselleri, skræl guleroden, pil løg og hvidløg.
Hak gulerod, selleri, hvidløg og løg groft.
Put grøntsagerne op i en gryde. Tilsæt 2 tsk. olie.
Sæt gryden på komfuret og tænd for varmen.
Steg grøntsagerne ved middelvarme i ca. 3-4 min.
Tilsæt balsamicoeddike, honning og de hakkede tomater.
Fyld "tomatdåsen" med vand, og hæld det i gryden. Tilsæt så den halve bouillonterning.
Skru ned for varmen, og lad saucen simre i ca. 10 min.
Blend saucen i en køkkenmaskine eller brug en stavblender. Smag til med salt.
Kog pasta i vand - følg anvisningerne på pakken.
Hak nu løg og basilikumblade fint, og hæld det i en skål. Riv citronskal på et rivejern.
Hæld kødet i skålen, og rør det rundt sammen. Tilsæt ægget, salt og peber og rør godt.
Tilsæt havregryn og revet parmesanost, og ælt løs. Lad herefter farsen hvile på køl i ca. 15. min.
Tænd ovnen på 200 grader, find en bageplade og læg bagepapir på.
Rul fine, små kødboller (16-20 stk.) og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.
Servér kødbollerne med den grove pasta og varme kærlighedssauce. Velbekomme!