Æbleskiver | Kom i julestemning med klassiske æbleskiver
Antal personer: 6
Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser
- 3 stk æg str. M/L
- 1 spsk sukker
- 250 g kagehvedemel eller evt. almindelig hvedemel
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk kardemomme
- 1 spsk vaniljesukker
- 4 dl kærnemælk
- 100 g smeltet smør
Fremgangsmåde
- Del æggene i æggehvider og blommer i hver sin skål. Pisk herefter sukker og æggehvider luftige og stive.
- Smelt smøret, og vend det herefter sammen med æggeblommer og kernemælk.
- Bland mel, natron, kardemomme og vaniljesukker sammen, og hæld de våde ingredienser i. Pisk indtil dejen er ensartet og stil den herefter på køl.
- Imens dejen er på køl, piskes sukker og æggehvider luftige og stive. Vend det herefter nænsomt i dejen.
- Put lidt smør i hullerne af panden. Fyld hullerne helt op med dej, og bag æbleskiverne ved middel varme.
- Når kanterne begynder at blive faste, og du kan vende dem uden at de går i stykker, så vend dem en kvart omgang med hjælp fra en træpind eller lignende. Lad nu dejen flyde ud i panden.
- Når hele æbleskiven har fast overflade, så vend dem jævnligt, så de bliver gyldne og sprøde hele vejen rundt.