Æblekage | Nem kage bagt i pande

Når haven bugner med æbler, er det endelig tid til at lave hjemmelavet æblekage. Ditte Julie Jensen laver en super nem æblekage, bagt i støbejernspande, med masser af smag af marcipan.


Antal personer: 6

Tilberedningstid: 35-40 min.

Forberedelsestid: 20 min.


Ingredienser

    • 100 g lyst rørsukker
    • 100 g blødt smør
    • 2 stk æg, str. M/L
    • 100 g ren rå marcipan
    • 150 g hvedemel
    • 2 tsk bagepulver
    • 2 æbler revet i dejen
    • 2-3 æbler til toppen

Fremgangsmåde

    • Pisk sukker og smør luftigt.
    • Tilsæt æggene et ad gangen, og giv hvert æg lidt røretid.
    • Riv marcipan og vend den i dejen.
    • Sigt hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen.
    • Riv nu to æbler med skræl ned i dejen, og vend det hele sammen.
    • Hæld dejen op i en tykbundet pande, der er smurt med smør i bunden.
    • Skær de to-tre æbler i små skriver, og placer dem på kagens top.
    • Bag æblekagen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter. Den skal være færdigbagt i midten, så tjek inden du tager den ud af ovnen.
    • Lad kagen køle af i panden og nyd den enten lun eller kold.