Æblekage | Nem kage bagt i pande
Når haven bugner med æbler, er det endelig tid til at lave hjemmelavet æblekage. Ditte Julie Jensen laver en super nem æblekage, bagt i støbejernspande, med masser af smag af marcipan.
Antal personer: 6
Tilberedningstid: 35-40 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
- 100 g lyst rørsukker
- 100 g blødt smør
- 2 stk æg, str. M/L
- 100 g ren rå marcipan
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 æbler revet i dejen
- 2-3 æbler til toppen
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og smør luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og giv hvert æg lidt røretid.
- Riv marcipan og vend den i dejen.
- Sigt hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen.
- Riv nu to æbler med skræl ned i dejen, og vend det hele sammen.
- Hæld dejen op i en tykbundet pande, der er smurt med smør i bunden.
- Skær de to-tre æbler i små skriver, og placer dem på kagens top.
- Bag æblekagen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter. Den skal være færdigbagt i midten, så tjek inden du tager den ud af ovnen.
- Lad kagen køle af i panden og nyd den enten lun eller kold.