Risalamande | Lækker is med risengrød
Julen er hjerternes fest, og det er samtidigt også højtiden for lækre desserter! Her får du Ditte Julie Jensens opskrift på en luftig og cremet ris á la mande som is
Tilberedningstid: 3 timer
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 250 g risengrød
- 2 spsk flormelis
- 1 stk vaniljestang
- 200 g skyr
- 200 g kondenseret mælk
- 2 dl piskefløde
- 100 g mandelsplitter
- Til anretning:
- 5 spsk amarena kirsebær (den blå udgave)
- 25 g mandelsplitter
Fremgangsmåde
- Kom risengrød op i en skål.
- Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland vaniljekorn med en smule flormelis, og rør herefter vaniljesukker, skyr og kondenseret mælk og resten af flormelisen i risengrøden.
- Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen. Vend ligeledes mandelsplitter i, og fordel massen i gryden.
- Stil gryden på frost i mindst 3-4 timer.
- Anret isen med kirsebær, mandelsplitter og evt. chokoladekugler, og server straks.
- Isen kan opbevares på frost i op til 3 måneder.