Blommesaft | Nem og lækker hjemmelavet saft
Ditte Julie Jensen giver dig her opskriften på en sød og lækker blommesaft, der tilmed er nem at lave.
Tilberedningstid: 15 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 500 g blommer uden sten
eller rabarber
- 1 vaniljestang
- 175 g lyst rørsukker
- 1 citron (saft)
- 1 l vand
- Danskvand og isterninger til servering
Fremgangsmåde
- Halver blommerne, fjern stenen og skær dem ud i små tern.
- Flæk vaniljestangen og put den op i gryden sammen med blommetern, sukker og saften fra citronen.
- Tilsæt vand og bring det i kog. Når vandet koger, skrues der lidt ned for varmen. Lad det simre i 10-15 min.
- Sigt saften igennem en sigte, og hæld blommesaften på flaske. Husk at gemme blommekompotten og brug det f.eks. til topping på din skyr .
- Servering: Kom lidt blommesaft op i et glas sammen med isterninger og danskvand.
- Blommesaften kan holde sig i en uge på køl.