Lagkage opskrift | Kaffelagkage med solbærcreme
Antal personer: 6
Tilberedningstid: 1 time 15 minutter
Ingredienser
- Lagkagebunde:
- 3 æg str. M/L
- 80 g hvedemel
- 175 g lys rørsukker
- 1 tsk bagepulver
- 80 g kartoffelmel
- 20 g kakao
- 1 dl kaffe
- Solbærcreme:
- 500 g solbær
- 200 g lys rørsukker
- 1 økologisk citron, saften heraf
- 4 tsk majsstivelse (maizena)
- 4 spsk vand
- 4 æggeblommer
- 4 æg str. M
- Til pynt:
- Rød skovsyre
- Hakkede pistacienødder
- Solbær
Fremgangsmåde
- Lav din solbærcreme først.
- Kog solbær, sukker og citronsaft op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen.
- Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg.
- Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i solbærmassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner.
- Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes over på en tallerken og overfladen dækkes med husholdningsfilm. Stil cremen på køl, til den har sat sig og er kold.
- Så skal kaffebundene laves.
- Pisk æg og rørsukker til en meget luftig og tyk æggesnaps. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og kakao sammen og sigt det ned i æggesnapsen.
- Tilsæt kaffen, og vend det forsigtigt sammen.
- Fyld dejen i en springform (22-24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter, til den giver efter ved let tryk.
- Lad bunden afkøle helt, inden den skæres fri, og bagepapir fjernes. Flæk bunden i to lige tykke dele med en savtakket kniv.
- Placer en bund på et fad, og smør halvdelen af cremen herpå. Placer en bund mere, og smør det sidste creme herpå.
- Dekorer kagen med nødder, solbær og rød skovsyrer.