Rabarberkage | Hjemmelavet hvid brownie med rabarber
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 minutter
Ingredienser
- 90 g smør
- 90 g god hvid chokolade
- 2 æg, str. S/M
- 40 g lys rørsukker
- 40 g hvedemel
- En knivspids salt
- 40 g mandelflager
- Rabarbermarmelade:
- 250 g rabarber
- 1 vaniljestang
- 125 g syltesukker
- 1 økologisk citron, skal og saft
- Creme fraiche, 18 %
Fremgangsmåde
- Rens dine rabarber og skær dem i mindre stykker. Skær endelig ikke stokken/roden af, da der gemmer sig en masse smag her. Kom dem op i en gryde.
- Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, citronskal og -saft op til rabarberne.
- Bring det i kog, og lad det herefter simre, til rabarberne er kogt møre, og saften er kogt ind.
- Du kan gemme rabarbermarmeladen i 2-3 uger på køl i et kogt glas.
- Lav din hvide brownie/blondie:
- Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde.
- Pisk æggene og sukker lyst og luftigt, og vend herefter forsigtigt smørblandingen i. Sigt så mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen.
- Hæld dejen op i en tykbundet gryde, drys med mandelflager, og bag bunden ved 180 garder varmluft i ca. 15-25 min. Lad bunden køle helt af inden servering.
- Server med rabarbermarmelade og creme fraiche.