Jordbæris | Hjemmelavet is i gryde
Antal personer: 8
Tilberedningstid: 3 timer 30 minutter
Ingredienser
- Jordbærmarmelade:
- 250 g jordbær
- 125 g syltesukker
- 1 øko citron, skallen heraf
- Parfait is:
- 1 vaniljestang
- 1 dl lys rørsukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- 3,75 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Først skal du lave din jordbærmarmelade. Fjern stilkene fra jordbærrene, og skær dem i mindre stykker.
- Kom jordbær, syltesukker og citronskal op i en gryde og bring massen i kog. Lad det simre i 10 min. Lad det køl af imens isen laves.
- Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en kniv. Mas dem sammen med lidt af sukkeret.
- Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps.
- Pisk fløden til flødeskum i gryden og vend i æggesnapsen heri. Vend dernæst den afkølede jordbærmarmelade i og sæt det på frost i tre timer.
- Så er isen klar til servering. Velbekomme!