Citrontærte | Italiensk dessert med marengs
Antal personer: 8
Tilberedningstid: 2 timer 20 min.
Ingredienser
- Mørdej:
- 250 g mel
- 170 g smør
- 70 g flormelis
- 1 vaniljestang
- 1 æg
- 500 g bønner
- Creme:
- 2 citroner (skal fra én af dem)
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 100 g rørsukker
- 2 dl piskefløde
- Italiensk marengs:
- 5 æggehvider
- 300 g sukker
- 1,5 dl vand
Fremgangsmåde
- Mørdej:
- Flæk vaniljestangen, og bland de tørre ingredienser sammen. Tilsæt smørret i små firkanter. Massér smør og mel godt sammen med fingrene.
- Når det har den rigtige konsistens, tilsættes ægget. Rør det hele sammen, indtil dejen er glat. Lad dejen stå på køl i en time.
- Smør din tærteform med smør. Rul mørdejen ud, og fordel den godt rundt i din form. Læg bagepapir over, og fyld resten af formen med bønner eller lign.
- Bag i 15 minutter ved 120 grader i forvarmet ovn. Efter 15 minutter tages bønner af, og bunden bages yderligere 5 minutter.
- Citroncreme:
- Riv skallen af én af citronerne, og skær kødet fra begge.
- Blend citronkød, citronskal, æg, æggeblommer og sukker. Tilsæt fløde, og rør den ud.
- Fordel cremen i tærten og bag den i 30 minutter ved 150 grader varmluft.
- Pisk æggehviderne stive, og varm sukker og vand til en tyk sukkerlage. Tilsæt sukkerlagen til æggehviderne i en tyndstråle under omrøring. Pisk konstant i 10 minutter.
- Når tærten er kølet, er den klar til marengs. Fordelen halvdelen af din marengs på tærten i et godt lag. Fyld resten i en sprøjtepose og pynt den som du ønsker.
- Brænd overfalden af marengsen i ovnen eller med brænder, indtil den er let gylden.