Focaccia | Hurtigt og lækkert madbrød
Antal personer: 8
Tilberedningstid: 3 timer 5 minutter
Ingredienser
- Dej:
- 3 dl lunken vand
- 1/2 dl olivenolie
- 25 g gær
- 450 - 500 g Tipo 00 hvedemel
- 10 g flagesalt
- Top:
- ca. 1 håndfuld frisk rosmarin
- 1 dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Bland vand og olie. Tilsæt gær og rør indtil gæren er opløst. Tilsæt langsomt mel til dejen og rør i ca. 10 minutter indtil den har den rigtige konsistens. Lad den hæve i ca. 1 1/2 time.
- Smør formen godt med olie og fordel brødet ud til kanterne og brug fingerne til at prikke huller i dejen.
- Fjern rosmarinen fra stilken. Tilsæt olie, salt og rosmarin på toppen. Lad den efterhæve 1 time.
- Bag i 25 min ved 220 grader.