Tiramisu | Klassisk og nem italiensk dessert
Antal personer: 8
Tilberedningstid: 2 t 30 min
Ingredienser
- 250 g macarpone
- 5 æggeblommer
- 100 g rørsukker
- 2 æggehvider
- 3,5 dl kold espresso kaffe
- 4 spsk marsala
- 20 ladyfingers
- 2 spsk kakaopulver
- 4 spsk revet mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer og sukker til en let og luftig masse. Tilsæt mascarpone og rør igen indtil massen er ensartet.
- Pisk æggehvider helt stive og vend dem forsigtigt i mascarponecremen.
- Bland kaffe og likør sammen og dyb dine ladyfingers. Jo mere jo suger, jo svampede bliver den.
- Saml kagen med ladyfingers i bunden og mascarponecreme i et jævnt lag over. Gentag så du har to lag. Drys med kakao og mørk chokolade på toppen.
- Stil den på køl i minimum 2 timer. Anret evt. med lidt kakao på toppen.