Ratatouille | Nem, lækker opskrift på den franske klassiker
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 1 time
Ingredienser
4-5 store tomater
1 courgette
1 gul courgette
1 aubergine
3 gulerødder
1 peberfrugt
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
3-4 spsk olivenolie
1 bdt frisk timian
2-4 tsk herbes de provence
1 ds flåede tomater
1 dl hvidvin
Salt efter ønske
Peber efter ønske
Fremgangsmåde
Først og fremmest er det vigtigt, at du finder tomater, courgetter og aubergine med samme diameter. Disse skal skæres i tynde, ensartede skiver, og så skal de bruges som låg til din ratatouille.
Dertil skal resten af dine grøntsager (peberfrugt, gulerod, løg og hvidløg) skæres ud.
Saucen:
Gulerødder, peberfrugt, skalotteløg, hvidløg samt enderne fra dine fintskårede grøntsager koges op i en tykbundet gryde med olivenolie i bunden ved fuld varme.
Krydr blandingen med frisk timian og herbes de provence. Det skal stå og varme igennem i ca. 10 min. skrues ned på medium varme.
Tilsæt hvidvin og lad den koge af lynhurtigt. Og så er det tid til de flåede tomater. Lad det hele stå og simre i ca. 10 min. Så tager du det af blusset og blender blandingen til en lindt sauce.
Så skal du samle din sauce og dine tyndskårne grøntsagsskiver:
Brug en tykbundet og bred gryde, der kan gå i ovnen. Fyld først bunden med saucen. Anret så skiverne i en snegl hele vejen rundt, så du danner et låg af aubergine, tomat og courgette.
Top med salt og peber samt herbes de provence, frisk timian og et par stænk. Sæt låg på og sæt den i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30 min.