Kaffemousse | Nem opskrift på lækker, luftig mousse i sifonflaske
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 45 min.
Ingredienser
- Du skal bruge en sifon til denne opskrift.
- 50 g sukker
- 20 g glucosesirup
- 8 blade husblas
- 3 dl sødmælk
- 3 spsk kaffebønner (groft kværnede)
- 4 stykker brownie (find en dejlig opskrift her på FoodTV)
- 4 kugler vaniljeis
Fremgangsmåde
- Opblød din husblas i koldt vand.
- Bland mælk, sukker og glucosesirup i en kasserolle. Tilsæt også din udblødte husblas. Varm det forsigtigt op under omrøring, så husblasen smelter.
- Samtidig kværner du din kaffe groft.
- Bland kaffen og mæleblandingen og lad det trække. Vent i ca. fem minutter.
- Så skal blandingen hældes på sifon og lægges på køl i ca. 30 min.
- Anretning:
- Skær lidt browniestykker ud i tern og anret dem i en kop. Placér en kugle vaniljeis ovenpå. Når din sifon har ligget på køl, tager du den ud og sprøjter kaffemoussen ud over brownien og vaniljeisen. Så er du klar til servering!