Nem opskrift på Baked Alaska. Gør dig klar på at lave en sjov, smuk og innovativ isdessert med denne lækre opskrift.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 2 t 30 min
Ingredienser
Bund:
Silikoneform i halvkugle (ca. 8x4 cm)
5 æg
5 spsk mel
5 spsk sukker
1 spsk bagepulver
250 g vaniljeis
Marengs:
8 æggehvider
200 g sukker
Pynt:
Friske hindbær
Flormelis
Fremgangsmåde
Begynd med at smøre is i formene. Sæt dem på frys, indtil de er helt sat - minimum et par timer.
Pisk æg og sukker luftig. Fordel bagepulveret i melet, før du tilsætter det æggemassen. Pisk det forsigtigt sammen til en ensartet, luftig dej.
Nu fordeles dejen på bagepapir. Bag i 10-15 minutter ved 180 grader indtil gylden.
Pisk marengs stiv. Kom halvdelen i en sprøjtepose.
Skær nu bunden ud i fire små portioner, så de passer til dine forme, og lad dem køle. Tag din is ud af fryseren, og lad dem blive i formen. Læg bundene oven på, og skub forsigtigt isen ud.
Fordel i et tykt lag marengs over din is. Pynt med sprøjteposen.
Bag den i ovnen på varmluft ved maksimal temperatur 4-10 minutter, indtil helt gylden. Vær meget opmærksom på, at den ikke bliver brændt.
Pynt med flormelis og friske hindbær, og server med det samme.