Fish ‘n’ chips | Lækker opskrift med sauce tatare, pea/mint-mash og vinegar fries


Antal personer: 2

Tilberedningstid: 5 timer


Ingredienser

    • 300 g hvid fisk ( mørksej, torsk eller kuller )
    • 100 g mel
    • 1 dl æggehvider
    • 100 g panko rasp
    • 2 l olie til friturestegning
    • 2 store håndfulde grove fritter
    • 1-2 tsk eddike
    • Marinade til fisk: 1/2 yogurt naturel
    • 1 spsk karry
    • 1 spsk paprika
    • 1 spsk cayenne peber
    • 1 spsk spidskommen
    • 1 spsk tikka masala
    • 1 tsk fint salt
    • Tartarsauce:
    • 350 ml mayonnaise
    • 1 finthakket skalotteløg
    • 2 spsk finthakkede cornichoner
    • 2 spsk finthakkede kapers
    • 2 spsk finthakket persille
    • 1/2 citron til tilsmagning
    • salt og peber
    • Pea-mint mash:
    • 500 g optøede ærter
    • 1/2 hakket løg
    • 2 spsk smagsneutral til stegning
    • 4-5 finthakkede myntebalde
    • salt og citron til tilsmagning

Fremgangsmåde

    • Bland dine tørre krydderier og yoghurt til en marinade. Læg fisken i marinaden i minimum 4 timer.
    • Panere fisken i mel, æggehvider og rasp. Stil på køl og lad paneringen sætte sig.
    • Tatarsauce:
    • Blend alle ingredienserne groft. Smag til med citron, salt og peber og sæt den på køl.
    • Pea-mint mash:
    • Stege løgene i 3-4 minutter på panden i smagsneutral olie. Tilsæt salt undervejs og sæt i køleskabet indtil de er helt afkølet.
    • Blend derefter ærter, mynte, stegte løg og smag til med salt og citron.
    • Varm olien op til ca. 190 grader og frituresteg fritter i ca. 3 minutter indtil gyldne.
    • Når olien er ca. 180 grader frituresteges fisken i 3-4 minutter indtil gylden. Dryp overskydende olie fra.
    • Anret pomfritter, tatarsauce, pea-mint mash med fisken på toppen. Hæld forsigtigt 1-2 tsk eddike over for ekstra smag. Velbekomme!