Fish ‘n’ chips | Lækker opskrift med sauce tatare, pea/mint-mash og vinegar fries
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 5 timer
Ingredienser
- 300 g hvid fisk ( mørksej, torsk eller kuller )
- 100 g mel
- 1 dl æggehvider
- 100 g panko rasp
- 2 l olie til friturestegning
- 2 store håndfulde grove fritter
- 1-2 tsk eddike
-
- Marinade til fisk: 1/2 yogurt naturel
- 1 spsk karry
- 1 spsk paprika
- 1 spsk cayenne peber
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk tikka masala
- 1 tsk fint salt
-
- Tartarsauce:
- 350 ml mayonnaise
- 1 finthakket skalotteløg
- 2 spsk finthakkede cornichoner
- 2 spsk finthakkede kapers
- 2 spsk finthakket persille
- 1/2 citron til tilsmagning
- salt og peber
-
- Pea-mint mash:
- 500 g optøede ærter
- 1/2 hakket løg
- 2 spsk smagsneutral til stegning
- 4-5 finthakkede myntebalde
- salt og citron til tilsmagning
-
Fremgangsmåde
- Bland dine tørre krydderier og yoghurt til en marinade. Læg fisken i marinaden i minimum 4 timer.
- Panere fisken i mel, æggehvider og rasp. Stil på køl og lad paneringen sætte sig.
- Tatarsauce:
- Blend alle ingredienserne groft. Smag til med citron, salt og peber og sæt den på køl.
- Pea-mint mash:
- Stege løgene i 3-4 minutter på panden i smagsneutral olie. Tilsæt salt undervejs og sæt i køleskabet indtil de er helt afkølet.
- Blend derefter ærter, mynte, stegte løg og smag til med salt og citron.
- Varm olien op til ca. 190 grader og frituresteg fritter i ca. 3 minutter indtil gyldne.
- Når olien er ca. 180 grader frituresteges fisken i 3-4 minutter indtil gylden. Dryp overskydende olie fra.
- Anret pomfritter, tatarsauce, pea-mint mash med fisken på toppen. Hæld forsigtigt 1-2 tsk eddike over for ekstra smag. Velbekomme!