Lobster Roll | Moderne opskrift på amerikanske hummerruller
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 60 min
Ingredienser
2 hotdogbrød (gerne brioche)
50 g smeltet smør
Fyld:
100 g hummerkød (både klør og hale kan bruges)
80 g brunet smør
1/2 citron til tilsmagning
1 skål med isvand
100 ml mayonnaise
Friterede løg:
1 løg
1/2 l kærnemælk
1 spsk cayenne peber
1 spsk paprika
1 spsk salt & peber
50 g mel
1 l smagsneutral olie (solsikke eller vindruekerne)
Pynt:
1 håndfuld finthakket purløg
1 lime
Fremgangsmåde
Begynd med at sætte en gryde vand over. Når vandet bulderkoger, lægges hummeren ned og koge under låg i 5-6 min. Når den er færdig, tages den op og lægges isvand indtil den er afkølet.
Det brunede smør skal nu smeltes ved lav varme. Når smørret har fået en gylden farve, tages det af og smages til med frisk citron.
Når hummeren er kølet, pilles den og skæres ud.
Skær dine løg i skiver og læg dem på køl i kærnemælk natten over.
Lav en krydderiblanding af dine tørre krydderier inklusiv mel og vend løgene i blandingen. Friter dem i varm olie i ca. 30 sekunder indtil de har en let gylden farve. Lad dem dryppe af.
Skær siderne af og lav et hak i midten. Smelt lidt smør på panden og dyb siderne. Steg dem på panden ca. 2 min på hver side indtil de er gyldne.
Til sidst vendes hummerstykkerne i det lune brunede smør. Anret hummeren dit smørstegte brød med mayonnaise, purløg og friterede løg på toppen. Pynt gerne med en skive lime.