Få gang i gløgg-gryden og fyr op for julestemningen i hele hytten. Her får du opskriften på en enkel og skøn gløgg essens, så du hurtigt kan imponere med din helt egen juledrik.
Tilberedningstid: 24 timer
Ingredienser
Essens:
1/2 flaske mørk rom
1 flaske mørk øl (gerne porter)
1/2 flaske portvin
1/2 flaske snaps
400 g sukker
2 vaniljestænger
3 hele muskatnødder
3 hele kanelstænger
1 tsk hele nelliker
20 hele kardemommekapsler
1 knold frisk ingefær
1 appelsin
1 citron
3 lakridsrødder
Gløgg:
2 flasker rødvin
1 stor håndfuld mandler
1 ps rosiner
Fremgangsmåde
Essens:
Begynd med at smelte sukkeret i øllen.
Når sukkeret er opløst, slukker du for komfuret. Nu tilsætter du portvin, rom og snaps.
Knus kardemomme og muskatnødder og flæk dine vaniljestænger. Skær ingefær, appelsin og citron i skiver.
Tilsæt nu alle dine ingredienser sammen med kanelstænger, hele nelliker og lakridsrødder.
Hæld essensen på et glas og lad den trække i minimum 24 timer.
Tip: Læg dine rosiner til at trække i rom, så de er klar til at komme i gløggen.
Gløgg:
Tilsæt ca. 3 dl gløgg essens og 1 flaske rødvin i en gryde. Sæt det over, og lad den varme langsomt op.
Læg hakkede mandler og og rosiner i glasset og hæld din gløgg over. Så er det jul!