Eggnog | Den perfekte juledrik
Eggnog eller æggesnaps er en fantastisk amerikansk juledrik, og nu kan den også blive en tradition hjemme hos dig!
Tilberedningstid:
1 time
Ingredienser
165 g
æggeblommer (ca. 10 æggeblommer)
10 spsk
sukker
1/2 l
fløde
1/2 l
mælk
1 dl - 1 1/2 dl
bourbon whisky
Muskatnød
Marengs:
165 g
æggehvider
6 spsk
sukker
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Tilsæt fløde og mælk, og rør godt rundt.
Varm æggesnapsen op i en gryde under konstant omrøring, men pas på at det ikke koger (det må maksimalt blive 80 grader).
Nu hældes den varme æggesnaps i et ildfast fad og sættes direkte på køl eller frost. Her skal den stå, til den er helt afkølet.
Imens laves marengsen: pisk æggehviderne luftige og tilsæt herefter sukker lidt ad gangen.
Når æggesnapsen er afkølet, hældes den i en skål. Herefter vendes den nænsomt med marengs, således at den forbliver luftig.
Tilsæt bourbon whisky og rør rundt.
Server din eggnog kold og med lidt revet muskatnød på toppen.