Tempereret chokolade | Guide til perfekt smeltet chokolade
Perfekt tempereret chokolade kan kendes på den smukke blanke overflade og det famøse knæk. Det er perfekt til fyldte chokolader og med en smule øvelse, er processen let som en leg!
Tilberedningstid: 1 time
Ingredienser
400 g mørk chokoalde
Chokolade- eller sukkertermometer
Fremgangsmåde
Start med at dele chokoladen i 2 portioner: 2/3 af chokoladen hakkes groft og puttes i en skål, mens den sidste 1/3 del hakkes fint og kommes i en anden skål.
De 2/3 dele af chokoladen kommes i et vandbad på omkring 60 grader. Chokoladen varmes op til præcis 55 grader, og fjernes så fra vandbadet.
Nu tilføjes den sidste 1/3 del af chokoladen lidt ad gangen. Når al chokoladen er smeltet, skal den ned og have en temperatur på 28-29 grader.
Når chokoladen har fået en temperatur på 28-29 grader, sættes den tilbage i vandbadet, hvor den varmes op til 32-33 grader.
Nu er den tempererede chokolade klar til at blive brugt!