Fondue shabu shabu | Lækker asiatisk fondue
Verdens bedste fondue kommer fra Japan, og den er både velsmagende og skøn at dele.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser
- Sesamdip:
- 1 spsk akcaciehonning
- 1 tsk sesamolie
- 1 dl japansk mayo
- 2 spsk riseddike
- 1 spsk ristet sesamfrø
- 1 dl tahini
- Ponzudressing:
- 1 dl soya
- 2 spsk riseddike
- 2 spsk yuzujuice
- 1 tsk sukker
- Bouillon:
- 1 pk tørret kombutang
- 1 pk tørret shiitake svampe
- 1 l vand
- Tilbehør:
- 2 kyllingbryst
- 1 svinekotelet
- 1/4 savoykål
- 1 bdt forårsløg
- 3 pak choy
- 1 pk ramennudler
- 1 gulerod
Fremgangsmåde
- Start med at lave sesamdippen: Bland mayo, honning, tahini og sesamolie sammen. Hvis dressingen skal være mere flydende, hældes der lidt vand i. Til sidst puttes der lidt sesamfrø på toppen.
- Nu laves ponzudressingen: Bland soya, riseddike, yuzu og sukker sammen.
- Bouillon: Put den tørrede kombutang i en skål med vand i 30 minutter. Herefter tilsættes de tørrede shiitake svampe, og det hele hældes over i en gryde. Giv det et hurtigt opkog - men umiddelbart inden vandet begynder at koge, skal tangen fjernes.
- Klargør kødet ved at skære det i tynde skiver (jo tyndere jo bedre!), og læg det herefter på et fad.
- Skær nu grøntsagerne i mundrette stykker, og læg dem på et fad.
- Gør fonduegryden klar, tænd varmeelementet og hæld bouillonen heri.
- Nu er din shabu shabu klar! Læg et par grøntsager ned i bouillonen