Gammeldags æblekage | Traditionel dansk dessert
Gammeldaws æblekage er en af de bedste danske kager man kan lave! Og man kan med fordel bruge de æbler man allerede har i haven.
Antal personer: 4
Forberedelsestid: 30 min.
Ingredienser
- 2 kg røde madæbler
- 250 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 dl vand
- 2,5 dl fløde
- Ribsgele efter ønske
- Karameliseret rasp:
- 200 g rasp
- 75 g sukker
- 75 g smør
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker ned i en gryde. Tilsæt vand, sukker og vaniljestang og lad det koge til æblerne er blevet helt møre.
- Mens grøden koger, laves den karamelliserede rasp: Bland rasp med sukker og smelt smørret på en pande. Når smørret er smeltet, hældes raspblandingen ved. Lad blandingen karamelisere godt over middel varme.
- Mens raspblanding og æblemos køler, piskes fløden til luftig skum.
- Nu skal æblekagen samles: Læg æblemos og rasp i lag, og afslut med flødeskum på toppen. Læg evt. en klat ribsgele på til sidst.