Kylling på rødder | Ovnstegt kylling med rodfrugter

Mette Helbæk fra restaurant Stedsans i København viser dig hvordan du efterligner hendes køkken-klassisker, kylling på rødder, der er fyldt med sunde rodfrugter og kun kræver en bradepande.


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 45 min.

Forberedelsestid: 15 min.


Ingredienser

    • 1 kylling
    • 800 g rodfrugter, fx gulerødder, kartofler og jordskokker (eller hvad du har i køleskabet)
    • 2 rødløg
    • 4 fed hvidløg
    • 2 løg
    • 200 g tomat
    • 1 kvist rosmarin (kan udelades)
    • Lidt frisk oregano (kan udelades)
    • 2 spsk olivenolie
    • Salt og peber efter ønske
    • Når du laver denne ret, kan du bare bruge de grøntsager, du har i køkkenet. Ovenstående er således blot vejledende forslag.

Fremgangsmåde

    • Tænd ovnen på 225 grader.
    • Skær dine løg i grove stykker og læg dem i et ildfast fad.
    • Rengør dine grøntsager, skær dem i omtrent samme størrelse og læg dem i fadet.
    • Riv hvidløg ud over fadet og tilsæt salt og peber.
    • Læg krydderurterne i fadet og blandt det hele rundt. Sørg for at fordele hvidløget godt.
    • Læg kyllingen på grøntagsblandingen og hæld en smule olivenolie over. Gnub med godt med salt og peber over.
    • Tag kyllingen ud og vend bunden i vejret på den, så saften ender i fadet.
    • Så er kyllingen klar, sovsen har lavet sig selv i bunden af fadet, og hele fadet kan sættes på bordet.