Kylling på rødder | Ovnstegt kylling med rodfrugter
Mette Helbæk fra restaurant Stedsans i København viser dig hvordan du efterligner hendes køkken-klassisker, kylling på rødder, der er fyldt med sunde rodfrugter og kun kræver en bradepande.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 45 min.
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 1 kylling
- 800 g rodfrugter, fx gulerødder, kartofler og jordskokker (eller hvad du har i køleskabet)
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 200 g tomat
- 1 kvist rosmarin (kan udelades)
- Lidt frisk oregano (kan udelades)
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber efter ønske
- Når du laver denne ret, kan du bare bruge de grøntsager, du har i køkkenet. Ovenstående er således blot vejledende forslag.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Skær dine løg i grove stykker og læg dem i et ildfast fad.
- Rengør dine grøntsager, skær dem i omtrent samme størrelse og læg dem i fadet.
- Riv hvidløg ud over fadet og tilsæt salt og peber.
- Læg krydderurterne i fadet og blandt det hele rundt. Sørg for at fordele hvidløget godt.
- Læg kyllingen på grøntagsblandingen og hæld en smule olivenolie over. Gnub med godt med salt og peber over.
- Tag kyllingen ud og vend bunden i vejret på den, så saften ender i fadet.
- Så er kyllingen klar, sovsen har lavet sig selv i bunden af fadet, og hele fadet kan sættes på bordet.