Chokoladesmør | Verdens bedste hjemmelavede nutella
Hjemmelavet Nutella er nemmere end du tror. Og når du selv laver chokoladecremen, ved du præcis hvad, der gemmer sig i.
Tilberedningstid: 20 min.
Ingredienser
50 g hasselnødder
110 g lys chokolade
110 g mørk chokolade
2,5 dl piskefløde
50 g smør
Fremgangsmåde
Start med at bage hasselnødderne ved 220 grader i 5-6 minutter - men pas på at de ikke brænder på!
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Fjern skallerne fra nødderne og blend dem herefter til en fin ensartet melkonsistens.
Hæld fløde i en gryde og bring det i kog. Lige så snart fløden koger, slukkes der for varmen.
Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen og vend det sammen til en ensartet masse. Tilsæt herefter den resterende fløde lidt ad gangen og dernæst smør i små tern. Tilsidst tilsættes de finthakkede nødder og massen vendes godt sammen.
Skold et patentglas med kogende vand, og hæld chokoladesmørret heri. Opbevar chokoladesmørret i køleskabet i op til 2 uger.