Pølsehorn | Luftig og lækker snack til madpakken
Hjemmelavede pølsehorn er den perfekte snack til børnefødselsdagen, og de er super nemme at lave! Her får du Vigga og Mette Grønbjergs version, der giver 10 små luftige pølsehorn.
Antal personer: 12
Tilberedningstid: 1,5 timer
Ingredienser
- 1/2 dl mælk
- 15 g gær
- 2 æg
- 190 g mel
- 15 g sukker
- 1/2 tsk salt
- 0,25 dl smagsneutral olie
- Brunchpølser
- Sesamfrø til pynt
- Ketchup
Fremgangsmåde
- Start med at lune mælken og hæld det herefter ned i en skål (brug gerne en røremaskine). Tilsæt gær og rør rundt.
- Slå et æg ned i skålen under omrøring. Tilsæt herefter mel, sukker og salt. Rør godt rundt og tilsæt så olien. Nu skal dejen æltes godt sammen - gerne i 10 minutter.
- Når dejen er æltet godt sammen, skal den hæve lunt i 30 minutter.
- Når dejen har hævet færdigt, rulles den ud på køkkenbordet i en rund cirkel. Herefter skæres dejen ud i 12 små trekanter: Start med at skære cirklen over i to, del den så i fire og fortsæt indtil du har 12 lige store stykker.
- Put en lille smule ketchup på hver trekant, læg en pølse ovenpå (på den bredeste del af trekanten), og rul dejen rundt om.
- Pensl pølsehornene med et sammenpisket æg og drys sesamkerner på.
- Lad pølsehornene hæve i 45 minutter og bag dem herefter ved 220 grader varmluft i ca. 10 minutter.
- Server pølsehornene mens de stadig er lune. Velbekomme!