To mænd der spiser mad og drikker øl til | Grillet hummer
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 20 min.
Ingredienser
- 2 danske sorte hummere
- 1 daggammelt brød
- 2 fed hvidløg
- 50 g smør
- 3 æggeblommer
- 2 dl neutral olie
- 1 spsk hvidvinseddike
Fremgangsmåde
- Start med at lave mayonnaisen. Pisk æggeblommer sammen med salt og hvidvinseddike og tilsæt herefter olie lidt ad gangen, indtil mayonnaisen får den ønskede konsistens.
- Flæk hummeren ved at sætte en kniv i krydset og hurtigt skære den igennem hovedet. Vend hummeren og flæk resten af kroppen.
- Fjern tarmen og elastikkerne omkring kløerne og slå herefter let på kløerne med bagsiden af en kniv, til skallen knuses let.
- Smelt smørret på en pande og tilsæt fine skiver af hvidløg. Når smørret bruser, steges brødet gyldent på begge sider.
- Fjern brødet og hæld lidt af smørret over hummerkødet. Grill hummerne på begge sider og server med stegt brød, mayonnaise og salat.