To mænd der spiser mad og drikker øl til | Grillet hummer


Antal personer: 2

Tilberedningstid: 20 min.


Ingredienser

    • 2 danske sorte hummere
    • 1 daggammelt brød
    • 2 fed hvidløg
    • 50 g smør
    • 3 æggeblommer
    • 2 dl neutral olie
    • 1 spsk hvidvinseddike

Fremgangsmåde

    • Start med at lave mayonnaisen. Pisk æggeblommer sammen med salt og hvidvinseddike og tilsæt herefter olie lidt ad gangen, indtil mayonnaisen får den ønskede konsistens.
    • Flæk hummeren ved at sætte en kniv i krydset og hurtigt skære den igennem hovedet. Vend hummeren og flæk resten af kroppen.
    • Fjern tarmen og elastikkerne omkring kløerne og slå herefter let på kløerne med bagsiden af en kniv, til skallen knuses let.
    • Smelt smørret på en pande og tilsæt fine skiver af hvidløg. Når smørret bruser, steges brødet gyldent på begge sider.
    • Fjern brødet og hæld lidt af smørret over hummerkødet. Grill hummerne på begge sider og server med stegt brød, mayonnaise og salat.