Nem biksemad i luksus version | Med hollandaise og spejlæg
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser
- 300 g bacon (eller den rest du har fra i går)
- 2 løg
- 2 rødbeder
- 2 spsk salt (til kogning)
- 3 dl eddike
- 4 stk kogte kartofler
- 2 æg til spejlæg
- Hollandaise sauce:
- 2-3 æggeblommer
- 1 tsk salt
- 1 spsk eddike
- En sjat vand
- 1 pk smør
Fremgangsmåde
- Først ordner du løgene. Halvér dem og del dem i flager. Så skræller du rødbederne og skærer dem ud. Så skal det syltes: Kog løg og rødbeder op i en gryde med vand og 2 spsk salt.
- Når det har kogt et par minutter, hældes vandet fra. Så skal der eddike over, til de er dækket. Lad det stå og simre i fem minutters tid.
- Så skal du lave en hollandaise. Sæt smøret over i en gryde, så det smelter.
- Bland æggeblommer, salt, eddike og vand i en gryde. Så skal det over varmen og piskes - herfra skal du blive ved med at piske, til hollandaisen er færdig.
- Når æggene er pisket homogene, skal det smeltede smør i. Pisk det langsomt i, men lad vallen ligge i bunden. Når du har pisket smøret i, smages det til med salt.
- Så skal baconen og kartoflerne skæres i tern.
- På en pande, der er middelvarm, steger du baconen gyldent. Når det er færdigt, tager du baconen op i en skål og lader fedtstoffet blive på panden.
- Så skal kartoflerne steges gyldne i baconfedtet. Når de er færdige, vender du dem sammen med baconen.
- Så skal du stege dit spejlæg. Anret det på toppen af bacon og kartofler og top med hollandaise og syltede løg og rødbeder.