Nem biksemad i luksus version | Med hollandaise og spejlæg


Antal personer: 2

Tilberedningstid: 30 min.


Ingredienser

    • 300 g bacon (eller den rest du har fra i går)
    • 2 løg
    • 2 rødbeder
    • 2 spsk salt (til kogning)
    • 3 dl eddike
    • 4 stk kogte kartofler
    • 2 æg til spejlæg
    • Hollandaise sauce:
    • 2-3 æggeblommer
    • 1 tsk salt
    • 1 spsk eddike
    • En sjat vand
    • 1 pk smør

Fremgangsmåde

    • Først ordner du løgene. Halvér dem og del dem i flager. Så skræller du rødbederne og skærer dem ud. Så skal det syltes: Kog løg og rødbeder op i en gryde med vand og 2 spsk salt.
    • Når det har kogt et par minutter, hældes vandet fra. Så skal der eddike over, til de er dækket. Lad det stå og simre i fem minutters tid.
    • Så skal du lave en hollandaise. Sæt smøret over i en gryde, så det smelter.
    • Bland æggeblommer, salt, eddike og vand i en gryde. Så skal det over varmen og piskes - herfra skal du blive ved med at piske, til hollandaisen er færdig.
    • Når æggene er pisket homogene, skal det smeltede smør i. Pisk det langsomt i, men lad vallen ligge i bunden. Når du har pisket smøret i, smages det til med salt.
    • Så skal baconen og kartoflerne skæres i tern.
    • På en pande, der er middelvarm, steger du baconen gyldent. Når det er færdigt, tager du baconen op i en skål og lader fedtstoffet blive på panden.
    • Så skal kartoflerne steges gyldne i baconfedtet. Når de er færdige, vender du dem sammen med baconen.
    • Så skal du stege dit spejlæg. Anret det på toppen af bacon og kartofler og top med hollandaise og syltede løg og rødbeder.