Rørt oksetatar er efterhånden blevet fast inventar hos enhver café eller restaurant med respekt for sig selv. Og vi forstår godt hvorfor! Det smager helt fantastisk og med lidt snaps til, spiller det.
Antal personer: 1
Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser
200 g skrabet okseinderlår, mørbrad eller lignende
1 løg
4 cornichoner
1 bdt estragon
1 cl Nordguld akvavit
1 spsk sennep
Salt og peber efter ønske
1 æggeblomme
Fremgangsmåde
Først skal du skrabe din tatar. Du skal bruge en meget skarp kniv og skrabe kødet med fibrene. For at lære den konkrete metode, anbefaler vi dig, at du ser opskriftsvideoen - her forklarer Nicolai teknikken.
Når du har nok kød, så er det tid til at røre det sammen med resten af ingredienserne.
Hak løg, cornichoner og estragon fint og kom dem i skålen. Så skal du bare hælde snaps og sennep i og krydre med salt og peber. Vend det hele forsigtigt rundt, så det er jævnt fordelt.
Anret tataren samlet på en tallerken. Lav en lille fordybning i midten og læg en æggeblomme heri. Top med lidt estragon, fintskårne cornichoner og løg.