Rødgrød med fløde | Dansk sommergrød med friske bær
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 2 timer i køleskabet.
Forberedelsestid: 30 min.
Ingredienser
- 600 g bær (ribs, solbær, hindbær, jordbær)
- 3 stænger rabarber
- 1/2 vaniljestang
- 2-3 dl vand
- 125 g sukker
- 1-2 tsk majsstivelse
- Piskefløde efter ønske
Fremgangsmåde
- Start med at skylle og rense bær og rabarber. Fjern evt. stilke fra bærene og skær jordbær i halve. Skær rabarber i skiver.
- Put bær, vand, sukker og den flækkede vaniljestang i en gryde og giv det et opkog (5-7 minutter i alt). Husk at skumme grøden af undervejs.
- Når grøden er kogt færdig, skal den jævnes. Bland majsstivelse med koldt vand og rør godt rundt. Tilsæt langsomt majsstivelsen til den varme grød under konstant omrøring.
- Sæt grøden på køl i et par timer til den er kold.
- Anret den røde grød i skåle med fløde og server straks.