Jordbærtærte | Verdens bedste sommerkage
Antal personer: 8
Tilberedningstid: 1,5 time
Ingredienser
- 500 g jordbær
- Frisk mynte til anretning
- 75 g mørk chokolade
- Mørdej:
- 100 g koldt smør
- 50 g flormelis
- 125 g hvedemel
- 1 æggeblommer
- Mazarinmasse:
- 175 g marcipan
- 150 g sukker
- 100 g smør
- 2 æg
- 50 g hvedemel
- Vaniljecreme:
- 1 æg
- 15 g majsstivelse
- Korn fra 1/2 vaniljestang
- 2 1/2 dl sødmælk
- 40 g sukker
- 2 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Start med at lave mørdejen. Saml de tørre ingredienser med det kolde smør - helst med fingrene. Til sidst tilføjes æggeblommen under omrøring. Sæt mørdejen på køl i 30 minutter.
- Imens mørdejen hviler, laves mazarinmassen. Start med at rive marcipanen på et rivejern og put det i en skål. Tilsæt smør og rør rundt. Herefter puttes æg, sukker og hvedemel op i skålen, og der røres igen rundt.
- Når mørdejen har stået en halv time på køl, skal den rulles ud så den passer til en tærteform på 22 cm. Smør formen med fedtstof og læg dejen heri. Kom mazarinmassen op i tærtedejen og bag den i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
- Når tærtebunden er bagt færdig, og mens den stadig er varm, kommer du hakket chokolade på toppen og lader det smelte. Brug en pensl til at fordele chokoladen. Sæt kagen på køl til chokoladen er stivnet.
- Mens tærten køler laves vaniljecremen. Rør æg, sukker og majsstivelse og tilsæt vaniljekorn.
- Lun sødmælk i en gryde og hæld det ned i skålen med æggemassen. Rør rundt og hæld det herefter tilbage i gryden. Sæt gryden over middelvarme og rør rundt i cremen til den tykner.
- Mens cremen køler, piskes flødeskum. Herefter vendes den kolde creme med flødeskum og tærten anrettes.
- Hæld vaniljecreme ovenpå tærtedejen og pynt med jordbær - ligeså mange som du overhovedet kan få plads til! Top kagen af med friske mynteblade.