Couscoussalat | Nem Lækker salat med persille og chili
Tabouleh er navnet på en himmelsk salat med couscous og friske grøntsager. Her får du Marie Hertz' version med frisk persille, chili, hvidløg og citron.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 10 min.
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 100 g couscous
- 2 spsk olivenolie (til couscous)
- 1 bdt bredbladet persille
- 2 stk citroner
- 2 stk frisk chili
- 1-2 fed hvidløg
- 3 stk agurker
- 6 stk tomater
- 1 dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at tilberede couscousen ved at vende 2 spsk olivenolie og lidt salt sammen med grynene. Tilsæt 1,5 dl kogende vand og dæk couscous med bagepapir så det danner et lille låg. Lad couscousen trække i ca. 10 min.
- Imens couscousen tilberedes, plukkes og skylles persillen.
- Skyl agurk, tomat og chili i koldt vand. Skær herefter agurkerne i stænger og fjern den midterste og mest vandede del. Skær også tomaterne i både og fjern kernerne. Skær herefter agurken og tomaterne i små tern og put det op i en stor skål sammen med fint hakket hvidløg og chili, citronskal fra én citron og saft fra to.
- Fold persillen sammen, hak det groft og læg det op i skålen sammen med resten af grøntsagerne. Vend det hele godt rundt sammen med olivenolie og tilsæt couscous.