Jubi tonic | Et nyt twist på gin og tonic

Gin og tonic har du smagt tusind gange. Så hvad med at prøve en lækker nyfortolkning med en jubi-tonic? Med denne lækre opskrift laver du endda din helt egen tonic-vand! På forhånd god sommeraften.


Antal personer: 1

Tilberedningstid: 25 min.


Ingredienser

    • 1,5 spsk kinabark
    • 5 stk citrongræs
    • 1 bdt citronmelisse
    • Skal og saft fra 1 citron
    • Skal og saft fra 1 grape
    • Skal og saft fra 1 appelsin
    • Skal og saft fra 1 lime
    • 10 stk allehånde
    • 1 kg sukker
    • 1/2 l vand
    • 2-4 cl jubilæumsakvavit (pr. drink)
    • Isterninger
    • Danskvand
    • Agurk

Fremgangsmåde

    • Først laver du din egen tonic.
    • Fyld kinabark i en gryde. Hak citrongræsset fint og kom det op i gryden. Smid hele bundet af citronmelisse i.
    • Tilsæt herefter skal og saft fra citrusfrugterne. Der må godt komme lidt af det hvide med fra frugterne, når du river dem. Det giver lidt ekstra bitterhed til din tonic.
    • Tilføj så allehånde, sukker og vand. Sæt gryden over varmen og lad det simre i 20 min. Når væsken er kogt ind til en sirupskonsistens, er din tonic færdig.
    • Når tonic-siruppen er kogt færdig, skal den sigtes. Så har du en sirup til tonic, der kan holde sig på køl i meget lang tid.
    • Knus noget is og kom det i et glas. Bland drinken af 3 spsk sirup, akvavit, fyld op med danskvand, og afslut med lidt bånd af agurk.