Én af de ting vi glæder os mest til, når det bliver sommer er, at hylden springer ud. Det er blevet tid til hyldeblomssaft!
Tilberedningstid: 2-3 dage
Ingredienser
40 skærme hyldeblomster
3 citroner
2 kg sukker
1 l vand
2 tsk citronsyre
Fremgangsmåde
Hæld sukker og vand sammen i en gryde. Sæt det over varmen og lad det stå, indtil sukkeret er opløst.
Samtidig ordner du hyldeblomsterne. Det er vigtigt, at du ikke skyller dem, for så ryger den gode smag af.
Klip blomsterne fra stænglerne så du får flest muligt blomster og færrest muligt stængler med i gryden.
Så skal der citronskal i gryden med blomsterne. Skær dernæst citronerne i skiver og kom dem i gryden. Tilsæt så citronsyren.
Nu hældes den kogende sukkerlage over hyldeblomst og citron. Lad det stå på køl i 2-3 dage. Husk at se lidt til det og røre rundt et par gange undervejs.
Efter 3 dage er din hyldeblomssaft færdig. Så skal den bare sigtes og på flaske.
Vær opmærksom på, at det er en koncentreret udgave, så du skal blande op med vand i forholdene 1:4.
Hyldeblomstsaften kan holde sig i 2 – 3 uger på køl. Men den kan med fordel opbevares i fryseren, her forlænges holdbarheden i op til et år.