Barbecue | Nem BBQ til enhver lejlighed
Det er slut med at købe barbecuesovsen nede i supermarkedet - det her sætter nemlig prikken over i’et til enhver grillaften.
Tilberedningstid: 10 min.
Forberedelsestid: 5 min.
Ingredienser
- 3 dl ketchup
- 3 dl brun farin
- 1 frisk chili
- Saft og skal fra 1 citron
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk paprika
- 2 tsk salt
- 1/2 dl bourbon whiskey
Fremgangsmåde
- Denne opskrift er mere en generel introduktion til grundstenene i den klassiske barbecue. Så pointen er, at de vigtigste ingredienser er ketchup, brun farin og noget syre. Dertil blander Nicolai sine yndlingssmage i - men du kan variere det, som du ønsker.
- Rør ketchup og brun farin sammen i en gryde. Hak chilien fint, og vend det i blandingen.
- Riv citronskal og klem saften ud af en citron. Du kunne også bruge eddike - det vigtige er bare, at der kommer noget syre i.
- Riv så hvidløg i, og vend paprika samt salt i. Afslut med at tilføje lidt bourbon whiskey.
- Det hele koges igennem i 5-10 minutter, og så er den klar til brug.