Barbecue | Nem BBQ til enhver lejlighed

Det er slut med at købe barbecuesovsen nede i supermarkedet - det her sætter nemlig prikken over i’et til enhver grillaften.


Tilberedningstid: 10 min.

Forberedelsestid: 5 min.


Ingredienser

    • 3 dl ketchup
    • 3 dl brun farin
    • 1 frisk chili
    • Saft og skal fra 1 citron
    • 1 fed hvidløg
    • 1 tsk paprika
    • 2 tsk salt
    • 1/2 dl bourbon whiskey

Fremgangsmåde

    • Denne opskrift er mere en generel introduktion til grundstenene i den klassiske barbecue. Så pointen er, at de vigtigste ingredienser er ketchup, brun farin og noget syre. Dertil blander Nicolai sine yndlingssmage i - men du kan variere det, som du ønsker.
    • Rør ketchup og brun farin sammen i en gryde. Hak chilien fint, og vend det i blandingen.
    • Riv citronskal og klem saften ud af en citron. Du kunne også bruge eddike - det vigtige er bare, at der kommer noget syre i.
    • Riv så hvidløg i, og vend paprika samt salt i. Afslut med at tilføje lidt bourbon whiskey.
    • Det hele koges igennem i 5-10 minutter, og så er den klar til brug.