Grillet kebab | Hjemmelavet streetfood når det er bedst
Kebab er en ægte fastfood klassiker, som du kan købe på hvert et gadehjørne, og du har nok smagt den utallige gange. Men du kan faktisk også lave den selv, og endda uden de store problemer.
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 10 min.
Forberedelsestid: 4 timer
Ingredienser
- 300 g lammefilet (2 stk)
- 2 stk pitabrød
- En håndfuld små tomater
- 1/2 citron til grillen
- 1 salathoved
- Marinade:
- 100 g græsk yoghurt
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 1 kvist rosmarin
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- Skal fra 1 økologisk citron
- Dressing:
- 5 spsk græsk yoghurt
- 2 spsk mayonnaise
- Saft fra 1/2 citron
- 1 fed hvidløg
Fremgangsmåde
- Bland græsk yoghurt, kanel, spidskommen og paprika sammen. Tag en frisk kvist rosmarin og kør bladene rundt i en morter med hvidløget. Kom lidt salt i, og kværn det hele rundt. Tilføj til sidst olivenolien og rør rundt.
- Bland rosmarin-hvidløgspastaen sammen med yoghurten og de andre krydderrier. Riv citronskallen i og rør det rundt.
- Nu skal lammekødet vendes godt rundt i marinaden. Jo længere tid kødet ligger i marinaden, jo bedre bliver det. Så lad den gerne stå natten over, hvis muligt. Det skal mindst stå i fire timer.
- Lav dressingen til din kebab. Rør græsk yoghurt og mayonnaise sammen og smag til med hvidløg, salt og saften fra en halv citron. Den anden halvdel af citronen skal på grillen om lidt.
- Så skal kødet grilles på en brandvarm grillrist. Varm også pitabrødet og den halve citron på grillen. Klem saften fra den grillede citron ud over kødet lige inden du tager det af grillen.
- Når kødet er færdigt, skæres det i mundrette stykker. Nu samles det i pitabrødet med udskåret salat, tomat og dressing.