Tarteletter | Hønsekød, hvide asparges og gode minder
Tarteletten er den perfekte opskrift til enhver tid - jul, påske, fødselsdag eller bare en hyggelig frokost - du går aldrig galt i byen med en god gammeldags tartelet.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 1,5 time
Forberedelsestid: -
Ingredienser
8 stk tarteletskaller
6 stk hvide asparges
3 spsk hvedemel
1 dl fløde
2 stk citroner
20 g smør
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 spsk hvidvinseddike
1 stk kylling
1 bdt bredbladet persille
1 fed hvidløg
1 stk rødløg
1 stk zittauerløg
1 stk skalotteløg
Fremgangsmåde
Begynd med at koge kyllingen i en time med rødløg og zittauerløg, en dusk persille og et fed hvidløg. Når kyllingen er kogt køles den af i lagen og plukkes for kød. Gem kogelagen og brug den som suppe i morgen.
Skræl og skær asparges i mundrette stykker. Blanchér dem i 30 sek. i kogende vand tilsat 1 tsk salt, 1 tsk sukker og 2 spsk eddike.
Smelt 20 g smør i en kasserolle og tilsæt 2 spsk hvedemel under konstant omrøring. Lad melet varme godt igennem i smørret og tilsæt herefter 4 dl kogelage fra kyllingen lidt ad gangen under konstant omrøring. Nu tilsættes 1 dl af lagen fra de kogte asparges og 1 dl fløde.
Lun tarteletskallerne.
Saml hele herligheden ved at tilsætte asparges, det plukkede kyllingekød, grofthakket persille, citron og finthakket skalotteløg til saucen. Anret i de lune tarteletskaller og top af med et blad persille.