Rabarbercrumble | Super nem rabarber crumble med rom og vanilje
Når rabarbersæsonen sparkes igang, bliver dessertlisten meget lang. Rabarbercrumble særligt en dessert, du ikke må gå glip af.
Tilberedningstid: 30 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
- Kompot:
- 3 bundter rabarber
- 2 vaniljestænger
- 100 g. sukker
- 1 skvæt rom
- Crumble:
- 150 g. hvedemel
- 100 g. sukker
- 100 g. smør
Fremgangsmåde
- Start med at skære den nederste del og bladene af dine rabarber.
- Skær rabarberne i skiver, og kom dem over i et fad.
- Skær vaniljestængerne op på langs.
- Varm sukkeret op i en pande til det karamelliserer. Tilsæt sukkeret løbende, og pas på det ikke brænder på.
- Tilsæt vaniljestængerne til karamellen.
- Kom rabarber op i panden, og lad det stege i karamellen til det løsner sig fra panden.
- Hæld rom ved, og lad det glasere på panden i ca. 5 minutter.
- Lav nu din crumble. Kom hvedemel, smør og sukker i en skål, og smuldr det hele sammen med hænderne til det får en konsistens som rasp.
- Fjern vaniljestængerne fra rabarberblandingen, og hæld det over i et fad.
- Hæld crumble-dejen ned i fadet, og fordel det henover rabarberne.
- Kom fadet i ovnen ved 200 grader varmluft. Giv den 30 minutter, og tjek løbende til den. Den er klar, når overfladen er gylden.