Grillet tun på brød | Tunbøffer med frisk foccaciabrød og grillede asparges
Her får du en nem og sund opskrift på, hvordan du tilbereder den perfekte tunbøf inden grillsæsonen starter. En tyk tun steak serveret på et stykke grillet brød med asparges og tomater, som tilbehør.
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 15 min.
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 1 stk tunbøf
- 1 stk foccaciabrød
- 4 stk grønne asparges
- 5-6 stk cherrytomater
- 1/2 fed hvidløg
- salt
- olivenolie
- dressing:
- 1/2 dl olivenolie
- 1 spsk sennep
- Saft fra 1 hel citron
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 stk skalotteløg
Fremgangsmåde
- Knæk bunden af aspargesene, og skær dem over i halve på langs. Kom olivenolie og salt på. Læg herefter aspargesene på en grillpande med skærsiden nedad, og lad dem stege, til de har fået grillstriber.
- Skær tomaterne over i halve. Tilsæt salt og olivenolie. Kom tomaterne på grilpanden med skærsiden nedad. Lad dem stege, til de har fået grillstriber.
- Skær en skive af foccaciabrødet, og riv et halvt fed hvidløg ud over skiven. Hæld en sjat olivenolie på brødet, og steg det på grillpanden på begge sider, til brødet har grillstriber.
- Kom salt og olivenolie på tunbøffen. Kom den på en grillpande, og lad den stege på begge sider, til du kan se grillstriberne. Det er vigtigt, at den ikke bliver gennemstegt. Den skal blot have noget farve.
- Dressing: Hak bredbladet persille groft, hak skalotteløgene fint og kom dette op i en skål. Tilsæt citron, sennep og olivenolie, og rør rundt.
- Skær tunen i tynde skiver lige før anretning.
- Anretning: Læg brødet på en tallerken, og kom aspargesene oven på. Fordel tunen og tomaterne ud over brødet, og tilføj til sidst dressingen.