Pavlova | Nem marengsdessert med friske bær
Pavlova lyder måske som en eksotisk og avanceret dessert - og sådan ser den faktisk også lidt ud. Men du skal ikke lade dig afskrække af dens smukke ydre, for den er faktisk virkelig let at lave.
Antal personer: 6
Tilberedningstid: 1,5 time
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 3 dråber citron
- 180 g sukker
- 1 tsk majsstivelse
- Fyld:
- 2 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
- 600-700 g friske bær. Bland dem, du bedst kan lide.
Fremgangsmåde
- Pisk hviderne luftige, tilføj tre dråber citron, sukker og maizena.
- Tag et stykke bagepapir og bunden af en springform. Tegn en cirkel på bagepapiret rundt om formen - så har du en rund form at lave din pavlova efter.
- Når marengsen er pisket stiv, fordeles den på bagepapiret inden for den tegnede form.
- Marengsbunden skal bage i ca. 80 min. ved 100 grader varmluft. Når den er færdig, skal den køle af.
- Nu skal flødeskummen piskes med vaniljekornene og vendes ud på bunden. Top med blandede bær.