Hvid brownie med rabarber | Blondie med smag af sommer
Den klassiske chokoladebrownie er blevet bagt og kokkereret til udødelighed. Derfor er denne opskrift på hvid brownie med friske, syrlige rabarber en perfekt nyfortolkning!
Antal personer: 6
Tilberedningstid: 30-40 min.
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 180 g smør
- 200 g hvid chokolade
- 180 g rørsukker
- 3 æg
- 1/2 vaniljestang
- 120 g mel
- 1 tsk salt
- 150 g rabarber
Fremgangsmåde
- Hak chokoladen og smelt den over et vandbad. Samtidig smeltes smøren også.
- Pisk samtidig æg, sukker og vanilje sammen, og rør mel og salt i. Pisk det hele i ca. fem minutter.
- Mens dejen røres sammen, kan du ordne rabarberne. Skær bund og top af, og hak dem i fine stykker.
- Bland først den smeltede smør i, dernæst chokoladen og afslut med rabarberen.
- Når dejen er samlet, vendes den i en form på ca. 22*22 cm. og varmes i 30-40 min. ved 190 grader varmluft. Vær opmærksom på, at bagetiden kan variere fra ovn til ovn - så tjek, at der ikke hænger for meget dej ved, når du prikker i kagen med en gaffel.
- Når brownien er færdig, skal den have lov at køle af i ca. 30 min.
- Når kagen er kold, skæres den i små stykker og pyntes med flormelis. Så er den klar til servering.