Croque madame er et sikkert tilbehør på enhver fransk restaurant, og den er med lynets hast ved at finde indpas på de danske brunchborde. Vi forstår godt hvorfor - prøv selv, og se om du er enig.
Antal personer: 1
Tilberedningstid: 5 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
1 ciabattabrød
2 store skiver kogt skinke
Ca. 60 g mild vesterhavsost
30 g comté
30 g parmasan
1 æg
1 tomat
1 spsk smør til stegning
Ostesauce til toppen
35 g smør
2 spsk mel
3,5 dl sødmælk
Salt og peber efter ønske
Fremgangsmåde
Skær brødet i skiver. Skær skinken ud i fine skiver og halvdelen af vesterhavsosten.
Nu skal ostesaucen laves. Smelt smør og tilsæt melen. Rør med et piskeris, til det dufter lidt af ristet toast. Hæld så mælken i under omrøring - sørg for at røre klumperne ud. Lad den stå ved svag varme.
Mens saucen simrer skal du rive osten. Riv parmasan, comté og resten af vesterhavsosten og fyld det i gryden med den varme sauce. Rør rundt og sluk derefter for varmen. Smag til med salt og peber.
Saml brødet med den skiveskårne skinke og vesterhavsost i midten. Smid den på en varm pande med smeltet smør og brun toasten på begge sider. Du skal ikke være bange for, hvis osten ikke smelter - den skal i ovnen om lidt.
Tag den af panden og kom den i et ildfast fad. Hæld ostesaucen over og læg en skive tomat i midten. Sæt fadet i ovnen ved højeste temperatur på blæsegrill.
Mens osten gratinerer i ovnen laver du dit spejlæg.
Tag croque madamen ud af ovnen efter ca. 5 min. og læg spejlægget på toppen. Servér evt. med lidt tabascosauce.