Steaksandwich | Lækker sandwich med ribeye og krydderurter
Er du træt af den kedelige ost og skinke-sandwich, som du altid tyr til, når inspirationen fejler? Så se med her, hvor Rasmus Leck Fischer fornyer den traditionelle sandwich med et asiatisk twist!
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 20 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 300 g ribeye
- 1 agurk
- 1 lille skalotteløg
- 2 dl hvidvinseddike
- 2 spsk sukker
- Godt med peber
- 2 forårsløg
- 1 bdt purløg
- 2 røde chili
- 1 bdt koriander
- 1 spsk schriracha sauce
- 2 spsk kew pie mayonnaise (kan også bruge almindelige mayo)
- 1 baguette
- Salt og peber efter ønske
- Smør og olie til stegning
- 1 kvist timian
Fremgangsmåde
- Først skal agurken syltes. Fjern den våde midte og skær dem i tynde strimler. Vend dem med salt i en skål.
- Så skal syltelagen laves. Hak løg og hæld det i en gryde med eddike, sukker og lidt peber. Den skal lige op at koge, inden du hælder den over agurkerne.
- Hak forårsløg, purløg, chili og koriander fint. Nu skulle lagen gerne koge, så hæld den over agurkerne, og lad det stå at trække.
- Så ordner du brød og kød. Skær baguetten op på langs og fjern de hårde skorper i top og bund.
- Bank bøffen lidt og rids fedtkanten, så den ikke trækker sig sammen på panden. Krydr den med salt og peber.
- Så skal bøf og brød steges. Kom lidt olie på en varm pande og smid bøffen på - når den er brunet på begge sider, tilsættes rigeligt med smør og en kvist timian. Når bøffen er stegt som ønsket, tages den af panden og skal hvile, mens brødet steges.
- Hæld stegeskyen fra bøffen på en varm pande. Brun brødet af på begge sider.
- Nu skal alle elementerne samles. Skær bøffen i skiver. Saml brødet med mayo, schriracha sauce, hakkede urter, syltede grøntsager og steaken.