Pommes frites | Hjemmelavet sprøde fritter

Pommes, fritter, sprøde kartofler - kært barn har mange navne, men én ting er helt sikkert: Rasmus Leck Fischer har styr på den knasende klassiker!


Antal personer: 5

Tilberedningstid: 10-15 min.

Forberedelsestid: 30 min


Ingredienser

    • 1 kg økologiske kartofler (ca. 12 cm lange)
    • 2 l neutral rapsolie
    • Salt

Fremgangsmåde

    • Først skal du skære dine rensede kartofler ud. Klassisk set skal målene være 0,5*0,5*5 cm., men du kan også skære dem lidt mere rustikt og lade skrællen blive på.
    • Hæld fritterne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Når vandet koger, hælder du det fra og fylder endnu engang op med koldt vand. Denne proces skal foretages tre gange i alt. Den sidste omgang kolde vand du koger op blandes med salt (ca. 1 tsk/liter).
    • Når fritterne er kogt færdige, skal de ud på en rist og kølet af og blevet tørre på overfladen - det tager ca. 20 min. Mens pommes fritterne tørrer, varmer du olien op i en gryde.
    • Tjek om olien er varm ved at stikke enden af en træske eller lignende i - hvis olien bobler op om træet er den varm nok. Så smider du dine pommes i og lader dem stege, indtil de er blevet gyldne (ca. 10-20 min.).
    • Vend de sprøde fritter i noget salt - og velbekomme!