Pommes, fritter, sprøde kartofler - kært barn har mange navne, men én ting er helt sikkert: Rasmus Leck Fischer har styr på den knasende klassiker!
Antal personer: 5
Tilberedningstid: 10-15 min.
Forberedelsestid: 30 min
Ingredienser
1 kg økologiske kartofler (ca. 12 cm lange)
2 l neutral rapsolie
Salt
Fremgangsmåde
Først skal du skære dine rensede kartofler ud. Klassisk set skal målene være 0,5*0,5*5 cm., men du kan også skære dem lidt mere rustikt og lade skrællen blive på.
Hæld fritterne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Når vandet koger, hælder du det fra og fylder endnu engang op med koldt vand. Denne proces skal foretages tre gange i alt. Den sidste omgang kolde vand du koger op blandes med salt (ca. 1 tsk/liter).
Når fritterne er kogt færdige, skal de ud på en rist og kølet af og blevet tørre på overfladen - det tager ca. 20 min. Mens pommes fritterne tørrer, varmer du olien op i en gryde.
Tjek om olien er varm ved at stikke enden af en træske eller lignende i - hvis olien bobler op om træet er den varm nok. Så smider du dine pommes i og lader dem stege, indtil de er blevet gyldne (ca. 10-20 min.).
Vend de sprøde fritter i noget salt - og velbekomme!